Galeria Kawiarka
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_075406-300x225.jpg)
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_075429-300x225.jpg)
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_075444-300x225.jpg)
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_075708-300x225.jpg)
Do dolnego pojemnika kawiarki wlewamy 200 ml wody. Możemy wlać miej, nie możemy wlać więcej, niż do poziomu zaworu upustowego.
Zachowanie poziomu wody jest bardzo ważne ze względu na bezpieczeństwo użytkowania. W przypadku zbytniego ubicia kawy i jednoczesnego zakrycia zaworu bezpieczeństwa przez wodę, może dość do nadmiernego wzrostu ciśnienia i rozerwania naczynia. Przy zakrytym zaworze upustowym, nadmiar pary nie ma jak się wydostać.
W przypadku zaobserwowania, że z zaworu bezpieczeństwa wydostaje się para należy natychmiast przerwać podgrzewanie i pozostawić naczynie do ostygnięcia.
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_080602-300x225.jpg)
Po nasypaniu kawy dokładnie wycieramy powierzchnię styku z uszczelka górnej części kawiarki. Należy usunąć widoczną po lewej stronie niewielką ilość kawy. Pozostawienie kawy w miejscu styku może być przyczyną nieszczelności.
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_080904-225x300.jpg)
![](/wp-content/uploads/IMG_20191129_081034-300x225.jpg)
Najnowsze komentarze